Atles dels ocells de València
L06.291
65 €
Consigue 65 puntos de fidelidad
Entre els anys 2012 i 2016, ornitòlegs de la Societat Valenciana d'Ornitologia van recórrer a peu una bona part dels 515 quadrats de 5 kilòmetres de costat dels quals consta el territori valencià, mitjançant la realització de censos per a donar resposta a dues preguntes bàsiques: com es distribueixen els ocells valencians, i quants individus o parelles de cada espècie hi ha en aquest entorn.
Un dels aspectes més singulars de l'atles és que abasta tots els períodes anuals i totes les espècies detectades a València, contenint mapes de presència de fins a 477 espècies d'ocells entre residents, migrants, estivals i hivernants.
L'atles constitueix una eina indispensable tant per a acostar al públic el coneixement dels ocells valencians com per a una adequada gestió del territori i la seua biodiversitat. Per una part, conté informació espacial a un nivell de detall que fins ara no hi havia, i per tant, subministra dades complementàries més precises que les dels atles que cobreixen territoris més amples. El segon aspecte interessant és que està enfocat a llarg termini, i per tant una gran part de la informació continguda en ell continuarà estant vigent durant molts anys.
Aquest contingut pot ajudar a les administracions ambientals a identificar àrees que haurien d'esdevenir prioritàries per a la conservació, i potser també per a la identificació d'espais potencials per a la restauració d'hàbitats i la recuperació de rangs de distribució perduts en moltes espècies.
Editorial: Societat Valenciana d'Ornitologia
ISBN: 9788409266975
Año: 15-01-2021
Edición: 1
Páginas: 840
Tamaño: 31 X 24 cm
Peso: 4250 g.
Encuadernación: Tapa dura
Idioma: Catalán
Disponible
Els textos de cada fitxa, amb una gran quantitat d’informació local, han estat elaborats per especialistes i coneixedors de les diferents espècies, la qual cosa, juntament amb els precisos mapes de distribució i abundància que els acompanyen, permeten una visió completa de la situació de cada tàxon en l’àmbit d’estudi. A més, la gran qualitat de les il·lustracions evoca l’observació dels ocells en paisatges recognoscibles o emblemàtics de la nostra geografia.
L’atles recull els noms vernacles tradicionals dels ocells tal com ens els han estat transmesos pels nostres avis i la gent del camp, contribuint així també a la conservació del patrimoni cultural. En definitiva, volem que gaudis d’aquest rigorós treball de coneixement i conservació dels ocells que aspira a convertirse en un referent important de l’ornitologia valenciana en els pròxims anys.
L’objectiu final d’aquest treball d’investigació és que tu també consideres els ocells com a part del teu paisatge quotidià.